onsdag 5. desember 2007

Fra "gammelt" til nytt kjøkken

Hei alle sammen! Nå er det jammen i meg lenge siden jeg har lagt inn noe innlegg, så da er det på høy tid at jeg gjør det! Som de aller fleste har jeg veldig mye å holde på med nå før jul, og det er jobben min som opptar det meste av tiden min. Jeg jobber jo som Sykepleier på et sykehjem, og det er jo alltid nok å gjøre. Så selv om jeg har en 100% stilling så blir det alltid mer! Nå har jeg noen dager fri og jeg skal kose meg her hjemme.
I dag har jeg valgt å ta noen bilder av kjøkkenet mitt som er nesten ferdig. Jeg har ikke fått hengt opp noen garndiner enda, fordi jeg har ikke funnet dem rette, så om du har noen ideer, så tar jeg gjerne imot tips og råd! Har lurt litt på det stoffet jeg fant på loppemarkedet, om jeg skal bruke noe av det til å lage gardiner, det blir sikkert fint!

Bilde 1: Her er kjøkkenet og hvordan det så ut før. Kjøkkeninnredningen er kun 2 år gammel, så av den grunn er det noe vi har valgt å beholde. På gulvet er det lagt et vinylbelegg, noe jeg ikke likte. På veggene er det en gråfarge som gjorde at jeg opplevde kjøkkenet som ganske kaldt og upersolig.

Bilde 2: Som sagt, var kjøkkenet for meg ganske upersonlig, og jeg fikk ingen følelse av dette var "mitt" kjøkken. Benkplaten er massiv eik, og flisene var ganske fine.


Bilde 3: Jeg har valgt å male kjøkkenet i en lys brun farge. Og det var bare helt tilfeldig og flaks at jeg fant den fargen. Jeg sto i butikken foran fargebrikkene, og så på farge etter farge. Jeg ønsket meg en farge som kunne skape litt varme i kjøkkenet og som samtidig passet til flisene. Og det klarte jeg å finne på første forsøk! Gjett om jeg var glad når kjøkkenet var ferdigmalt!

Bilde 4: Har jeg ikke fin utsikt fra kjøkkenviduet mitt? Det er herlig å kunne sette seg ned å spise litt mat og se på rådyrene som rusler ute på jordet. Det ser litt stusselig ut uten gardiner, men det skal nok bli veldig koselig skal du se, bare jeg finne de rette gardinene! Som du sikkert ser så har vi også skiftet ut vinylbelegget med fliser i offwhite marmor-utseende, jeg synes det ble mye bedre.


Bilde 5: Eikeplaten er virkelig flott, og bare 2 år gammel, så den er jeg virkelig glad for at var her fra før. Som du kan se har jeg pyntet opp med kjøpet mitt fra forige innlegg. Krukkene oppe på skapene har jeg fylt med ulike frokostblandinger, er på utkikk etter litt mer nostalgiske krukker, tror det hadde gjort seg.


Bilde 6: Til slutt et lite nærbilde av veggfargen, benkeplaten og flisene. Flisenen er de som var her fra før. Kjøkkenvekten min er forøvrig et loppemarkedfunn!

Ja, så dette er kjøkkenet mitt! Jeg synes det er fantastisk morsomt å se fremgangen. Det er så godt når all den jobben man har lagt i det, gir resultater. Noe julepynt har ikke kommet opp enda siden annen pynt ikke har rukket å kommet på plass enda. Men til helgen skal bilder og lysestaker opp på veggene mine og jeg skal forsøke og skape en nydelig julestemning.

Jeg ønsker dere alle sammen en herlig førjul med julepynt, god stemning, latter, julesang, familie, venner og god mat!

Varme klemmer ønskes fra Beth

24 kommentarer:

Moderncountry sa...

Synes det har blitt så hjemmekoselig og personlig hos deg nå Beth! Moro å se forandringene. Og du har helt rett ang. veggfargen. Den gir rommet et mer mykt og varmt uttrykk. Flotte dekorasjonene! Du kunne jo sy ei kappe av de stoffene du fant på loppemarkedet. "Du kunne vel ha gjordt det" sier du da, haha..Kunne jo spørt sviger. Herlig utsikt!!

Ha en fortsatt fin dag snuppa!

Hemma på Landet sa...

Helt otroligt fint.:-) Kram

Marie sa...

Kjøkkenet blei mykje lunare og meir koseleg etter fornyinga! Skikkeleg stileg!

Du får henge opp gardiner når du har funne dei "rette"! Kjekt når ting står i stil.

Håpar du får tid til å kose deg litt også, midt i førjulsstresset!

Ha ein fin dag :)

Anita sa...

Så stoooor forandring, så mye koseligere og varmere!! Jeg har også masse å drive med nå mot jul! Så det er jo greit at jeg ikke selger noe akkurat nå! Foresten så er jeg så heldig at vi har en kamerat som er osteopat m/ eget venterom. Og han har sagt at jeg gjerne kan ha produktene mine utstilit hos han!! Snill!! Får bare gi disse kollegene mine en sjanse til! Jeg har forresten tatt fram en hardanger duk som jeg begynte på i våres, så jeg har jo litt håndarbeid på gg nå også:o)) Nå skal jeg pakke noen julegaver som skal til Toten i morgen!

Klem Anita

Nostalgia sa...

Kjøkkenet ble kjempefint! Enig i at det ble mye varmere og koseligere:)

her blir det sikkert kjempekoselig til jul!

Emmeline sa...

Så fint det var med den brune fargen på veggen- det gav et helt annet inntrykk, lunt og varmt. Skjønner godt at du ble fornøyd med dette resultatet det har du alle gode grunner til!
Takk for koselig hilsen på bloggen, blir spennende å se hva du ender på i forhold til gardinvalget:)

mona sa...

Hei,og takk for besøket hos meg !! Messen gikk kjempebra den,jeg ble til og med spurt om å holde et malekurs..! ..hahahahaha...nei,det kan jeg nok ikke,sa jeg...men jeg vil gjerne gå på et selv !!! Føler meg absolutt ikke som en lærer.......!! Så det så ! Men nok om det,den fargen du har valgt til kjøkkenet ditt,er nydelig,så lun og varm !! Hvitt og grått er kalde farger,syns jeg,så selv om man maler mye hvitt for tiden,kan det bli for "sterilt"....men du har truffet blink !! Utrolig at et gulv har så mye og si,men det har det uten tvil,veldig fint med den nyansen på flisene !! Gleder meg til å se resten ;)

MiaMaria sa...

Hejsan!

Här har det grejats och fixats så fint.

Du får också ha det så härligt!
Miamaria

Lena sa...

For et herlig kjøkken! Du har klart å forandre det med enkle grep, kjempefint!!

Trines Hus og Hage sa...

Hei på deg, Beth. Ja, det var positiv forandring i kjøkkenet ditt. Det ble så mye varmere med den veggfargen og fint med et annet gulv enn det som var. Kjempemoro å gjøre rommet til sitt eget og sette sitt eget preg på det, både med farger og annet nips. Synes kjøkkenet ditt har blitt kjempefint! Ønsker deg fine dager nå i advent. Klem Trine

Mita`s hjørne sa...

Så koselig det er blitt på ditt kjøkken, varm og lunt...
Du her en utrolig flott blogg...
Koselig at du tok turen innom hos meg...

Ha en koselig dag...

Aina sa...

Ble kjempeflott kjøkkenet, virker lunere og fargen er mye varmere, heldiggrisen;0) kjøkkenet mitt er "bare" fra 1958 *sukk*

Det kurset er gratis, gjennom et legemiddelfirma, lite penger i kassen her også, så det er mitt første siden jeg startet å jobbe der jeg er nå!

Og jeg ønsker meg flere timer i døgnet i julepresang, kan ikke korte ned på natten noe mer *gjesp*
Ha en super førjulstid du også!

Naturegirl sa...

What a lovley peaceful kitchen! I love the view from the window!! :)NG

Anemone sa...

Kjempefint ble det. Stemningsfullt og personlig.
Med litt gamle gjenstander er det blitt nostalgisk og flott. Personlig og gjenspeiler sikkert deg som person :-)

Jeg for min del tror jeg ville valgt en gardin i naturlin. Det tror jeg ville blitt lekkert, men smaken er jo så forskjellig.

Har akkurat vært inne hos søsteren din nå, og kan ikke få den "kransen med lys i viduet" ut av hodet.... :-) Tenker så det knaker over det tipset...

Fortsatt fine førjuldsager til deg.
Klem herfra.

Ida sa...

Ett flott kjøkken! :)

Takker så mye for trivelig besøk på bloggen min! :)
Jeg linker gjerne til deg. Og kommer innom deg igjen.

Ha ei fin andre adventshelg! :)

elin1976 sa...

Ser ut som du har fått deg et flott kjøkken. Hadde passa godt med lift gardiner der i vinduet. Ønsker deg en fin fredag. Klem:O)

Anne-Berit sa...

Du verden for en forskjell,der ser man hvor mye farver har å si.Skikkelig fint ble det,blir nok trivelig jul i det kjøkkenet.Ha ei trivelig helg:)

Lille Trille sa...

Så flott det ble. Mye lunere og koseligere...ja farger har mye å si. Flisene på gulvet var lekre, og gir et mye roligere inntrykk - kjempefint er det.
Angående gardiner...selv er jeg hektet på lift-gardiner, og tror nok det hadde vært flott her også - om du liker det da :-)
Ha en fin helg!
Klem Lille Trille

JULIE K sa...

Åja, det ble skikkelig flott. Mye varmere og koseligere : )

Ellie sa...

Så fint kjøkkenet ble etter oppussingen. Likte den veggfargen du valgte mye bedre enn den grå, og gulvet ble også mye mer etter min smak. Mye koseligere og lunere ble det!

Elaine sa...

Hej!
Trevligt att du tittade in hos mig!
Ditt kök blev jättefint när du fick på lite varmare färg. Ser nästan ut som om kaklet är det samma som jag har i mitt kök. Jag gillar det skarpt, ger lite syd fransk stämning på köket.

Ha det så fint!
Klem!

Mia sa...

Hei på deg! Det er da et flott kjøkken du har! Og enda mer koselig ble det med den nydelige veggfargen, nytt gulv og litt hjemmekoselig stæsj. Virkelig vakkert, og helt sikkert et herlig rom å oppholde seg i. Og for en utsikt da! Virkelig nydelig.

Og så vil jeg gjerne takke deg for dine koselige kommentarer i bloggen min. Tusen takk, du gleder meg virkelig med dem.

bagateller sa...

kjøkkenet ditt går fra å være kaldt og upersonlig til hjemmekoselig og lunt. En kan virkelig lure på hva forige eier har drevet med når de velger fliser i bruntoner og brun benkeplate for så å putte det gyselige belegget på gulvet og grått på veggene... Så flott at du har sett hvordan det egentlig skulle være;-)Nydelig.

Anonym sa...

kjempefint det ble! Og elsket brunfargen, hvilken farge var det? Vis du kunne skrevet det til meg på mail hadde jeg blitt kjempeglad! camilla_hoyre@hotmail.com
På forhånd takk!