torsdag 7. februar 2008

Kan du hekle?

For det kan nemlig ikke jeg ;) Vel, jeg skal innrømme at jeg har iallefall forsøkt, og noe hekling har jeg lært meg, men bare helt enkelt, så da blir det bare et skjerf, eller grytelapper eller noe slikt. Alt som går på rett hekling fram og tilbake. Jeg kan ikke bestemorsruter engang, men det må jeg se å lære meg snart. Iallefall, jeg har vært på loppis i helga. Næhh? Jeg på loppis? hihi ;) Vel, der fant jeg en gammel oppskrift på blonder, og det hadde jo vært så kjekt å kunne klare det selv. Jeg legger ut oppskriften her, og om du forstørrer bildet, så går det sikkert å se.Bilde 1: Jeg kan dessverre ikke se noen årstall på dette. Men på papiret å dømme, så er det nok ganske gammelt, det er på svensk.Bilde 2: Dette er bilde fra et gammelt kappelaken/pyntelaken som jeg også har funnet på loppemarked. Nydelige blonder!


Bilde 3: Dette er også fra et gamelt kappelaken/pyntelaken. Her er blonden helt enkel.


Bilde 4: Tror du sannelig ikke at det ble kjøkkengardiner ut av disse gamle lakene? Det er svigermor som har vært så snill å hjelpe meg med å sy disse! Jeg synes de ble litt søte ;)

Til slutt i dagens innlegg ønsker jeg å takke dere alle sammen for alle de gode ordene jeg fikk av dere i mitt forige innlegg! Det hjalp så utrolig mye for meg! Og jeg har lest kommentarene om og om igjen, til og med Roy har lest. Jeg synes dere har vært enestående og det går mye bedre med meg i dag. Det hjelper utrolig mye å få snakket ut med andre om det! Dere er så gode ;) Varme klemmer fra Beth

Eng: Today I am showing you a little notice i found on the flea-marked. The notice is telling you how to crochet a lace. I can not use this, beacause i am terrible to crochet, but maby some of you can? I am also showing you the curtain I have made from some old decorating-sheet I have bought on the flea-marked. My mother-in-law was so kind and helping me sewing this. I thought they became very nice ;) I want also to thank you so much for your lovely comments in my last post! It was helping a lot to read all of your lovely words! I feel a lot better today! You are so kind! I wish you all a lovely week! A lot of hugs from Beth

39 kommentarer:

Lisbeth sa...

Uæhh for en story under her! Så glad på dine vegne at det gikk bra, han der i Pickupen skulle jeg gjerne hatt tak i og knødd... Tar en stund å riste en så fæl opplevelse av seg.
Nydelige gardiner ble det og så fine heklede mellomverksblonder, sukk.
Fuglelysestaken kjøpte jeg fra Isabella.

Ha en strålende uke og ta vare på deg selv.
Klem

Hespe sa...

Sukk, jeg kan heller ikke å hekle! Iallfall er det ikke noe å snakke om, klarer å "sette sammen noen luftmasker, men "thats it"...

Gardinene dine var kjempefine - skulle gjerne hatt de ja...

Ha en flott ettermiddag!

klemmers

Moderncountry sa...

Glad du føler deg bedre i dag Beth. Det er ikke så lett å forstå hvordan du har følt deg. Det var jo bare du som var midt oppe i det, mens andre satt trygge hjemme i sin egen stue. Da blir jo opplevelsen helt annerledes, og følelsen deretter.

Så fine kapper dine er! Godt å ha ei svigermor som kan hjelpe seg litt. Men nå vet du jo hvordan du kan gjøre det, ikke sant?
Det gjør seg så godt med blonder. Skulle gjerne ha fått lært meg hvordan jeg kan helke de selv, de er jo så forferdelig dyre å kjøpe. Da mener jeg de som er ekstra brede.

Seema sa...

Det var fint aa hoere at det gaar bra med deg naa! Lykke til med heklingen!

mona sa...

Hei på deg,nå skjedde det igjen,jeg leste hos deg,mens du skrev hos meg....koselig !! Så godt å høre at du har det bra :) Og så nydelige loppefunn,angrer nesten på at jeg flyttet nordover igjen,og ikke holdt meg i rimelig avstand fra Sverige....og Halden !!! Blir jo rent misunnelig,kan du skjønne :) Snill svigermor har du også,gardinene ble virkelig søte,helt enig med deg !! Jeg bare elsker sånne heklede mellomverk,men det er utrolig skjelden jeg finner det på loppis,her. Helt siden åpningen av den "store" bruktbutikken i byen,har jeg tenkt på et overskap,jeg så der......og idag sende jeg rørleggeren for og se etter det......borte,solgt....ja,sånn går det når man er så treig...skulle male det svart,med hvitt inni Men jakten går videre.......kos deg da,og ha en fin kveld :)

Lena sa...

Godt det går bra med deg..
Misunner deg som finner så mange loppemarkeder..her er det sjelden:)
Kommer vel gjerne litt til våren da..
Bestemorsruter er fine, har også lyst å lage meg et lappeteppe!
Si fra hvis du finner en oppskrift!
Ha en flott kveld!

Lene sa...

Åååå, jeg klarer visst ikke konsentrere meg om heklinga nå... Du, den skjelvingen din fra innlegget nedenunder har visst smittet over på meg... For en forferdelig opplevelse. Likevel rørende og godt å lese om damene som hjalp deg. Og at det tross alt gikk så godt som det gjorde. Men slike støkk sitter gjerne en stund. Jeg var selv involvert i en ulykke med tolv bilder involvert - de fleste totalvrak. Min bil ble stående i mellom to andre - kun med en bitteliten sprekk i støtfangeren bak. Gjett om jeg og følte jeg hadde hatt englevakt!! Hadde likevel problemer i trafikken en god stund i ettertid - trodde alle skulle kjøre på meg. Uff, det roer seg heldigvis etterhvert.

Phuuuu... Jeg sier det bare igjen - jeg er så glad det gikk såpass bra som det gikk med deg - oj, nå renner visst tårene her og... Hihi... Bloggdamene er glade i Bethjenta :) Selv om huns sier hun ikke kan hekle ;) Beth - det kan ikke jeg heller, men vi kan lære oss. Og jeg ønsker meg også hjemmeheklet blonde til etpar prosjekter. Du skal se vi blir noen kløppere tilslutt :))

Ha en fin kveld, Beth - og hils Roy og si det er godt han og passer på deg :)

God klem fra meg :)

Anita sa...

Kan lære deg å hekle lapper jeg!! Er såå moro!
Jeg og Janome er litt bedre venner nå!! Har ikke våget meg ut i noe store greier, men har iallefall sydd kropp til en "påskekanin" og snart en badedame! Har det litt travelt nå syns jeg og kommer lissom ikke helt rundt med alt det andre jeg skulle gjort! Har jobbe helg, men bare lørdag og søndag. + at største skal på sin første turn konkuranse på søndag ettermiddag! Så helgen fyker! Imorgen har jeg tenkt meg til byen for å kjøpe stoff til slumreteppe til gutten og noe som jeg kan sy et par sofa puter av!
Ha en flott kveld! Klemmer fra ANita

Lindas Hus.. sa...

Hei!Så flotte pyntelaken med nydelig hekling.Hekling drev jeg mye med før,flott hobby lett å ta til.Det finnes jo så mange fine mønster.Det gamle svenske er nok morro å ha men vanskelig å fårstå.
Ha en fin kveld.Hilsen Linda :))

Karoline sa...

å herregud for en historie. er sååå lei på dien vegen, samtideig såå glad for at det gikk fint. og så er jeg sint!!!!! rasende. jeg er klar for etterforskning!!!! han må kunne spores!!!! for en j.....hvordan kunne han vite at du ville overleve det????? for en j....skulle , SKAL bli tatt!!!! fy f....unskyld mine uttrykk, men jeg blir helt galen!!!! fysj!!!!
håper veldig at du har det bra, ta deg noen dager fir, få bearbeidet det. dra på spa og slapp av. gjør noe veldig godt. og tro på englevakt, du skulle og skal leve, det er bestemt!!!!!varme og gode tanker og klememr til deg fra Karoline.

Annettenett sa...

Nydelige blonder på de nye gardinene ja:)
Hadde aldri orket å begynt på noe så pirkete og smått, men all ære til de som gjør det altså, for det er veldig vakkert!

majsan shabby chic sa...

Nej det kan jag inte..Men vilka fina gardiner det blev..Ha det gott Kram/Majsan

Hulda sa...

Kjære Beth! Jeg har nettopp lest om det fryktelige som hendte deg her om dagen. Helt grusomt at han som kjørte den andre bilen stakk av gårde. Det er godt at det går bra med deg, men du må fortsatt være sjokkert. Noe så grusomt. Tenker på deg.

Nydelige gardiner du fikk laget til kjøkkenet!

Anonym sa...

For ei oppleving du hadde! For ein IDIOT!!! Det er nokon som trur dei eig verda berre dei har stor nok bil/båt osv...
Håpar alt er bedre med deg no - farlege veier på austlandet no om dagen. Sneglar meg avgårde og håpar eg slepp oppleve det samme som deg...
... ein ting til... nesten litt frekt, men; eg drømmer om å få kopi av dei fantastiske mongramma du fann på loppemarked, men eg får ikke epost adressa di til å "virke". Har snart sjekka 20 gonger om eg har stava feil... Du er sikkert lei av å sende ut kopiar?! Om du orkar, då blir det bursdag-jul-17.mai-og St.Hans på ein gong her i huset!!!!
Lykke til med heklinga!(eg har knekka "koden" - men alt eg set i gong med bli korrekt i bredda, men kun 50% i høgda... litt missfassong mao. hi,hi... Så no satsar eg på broderi og strikkepinnar)
:o) Frøet
(froeet@online.no)

Lovise sa...

Å kjære vennen for ei historie du har å fortelle. Takk og lov at det gikk bra med deg, det var jammen nære på. Bevare meg så redd du må ha blitt. Håper du klarer å legge dette bak deg og kommer deg ut i bil igjen fort. Det er jo viktig at dette ikke blir sittende for lenge slik at du ikke klarer å kjøre bil igjen.
Vi får håpe at personen i pickupen ikke er så kald og ufølsom som det ser ut til. Det må jo være fælt å forårsake andres ulykke. Alle kan jo miste kontrollen, og vi vet nok ikke hvordan vi ville reagert i øyeblikket om det hadde vært oss. Ikke alltid reagerer vi sånn som vi burde eller ville ha ønsket i ettertid.... Huff, dette ble visst litt dypt...
Er veldig glad for at det går godt med deg.
Ta vare på deg selv nå.
Klemmer i massevis.

Naturegirl sa...

I love this kind of lace..I have it on a duvet cover and sheets and pillow cases!Oh my I am reading your last post re: your accident!! So so happy that your guardian angel was on duty! So happy to hear that you are ok! We had a terrible storm yesterday and in my city there were accidents every 2 minutes according to the police reports! I stayed home..safe and sound! NG from snowy Canada

Aina sa...

Sitter med klumpen i halsen for jeg har først nå lest ditt forrige innlegg, takk og lov at det gikk bra! Englevakt ja. Og kjenner jeg blir sint på den andre sjåføren, og fjotten som kjørte forbi.
Det kunne unnskyldes at han fikk panikk og sjokk de første minuttene men han skulle ha kommet tilbake, du kunne jo ha vært hardt skadd...nei, jeg kan ikke forstå slike mennesker!
Jeg er bare glad du er hel og slapp med skrekken.

Og hekle kan jeg ikke men jeg skal lære det..tror jeg ;0)
Forresten så misunner jeg deg de gardinene og mellomverksblondene-kjempfine:0D

Og egentlig skulle jeg innom for å si tusen takk for ordene dine, de varmet og gjorde meg såå glad!

Varm klem fra meg

Mita`s hjørne sa...

Gubban kor fine gardineene dine ble... er jo kjekt med laken og litt blonder - så har man flotte gardiner...
Jeg fikk nonen gamle laken av min mormor sist sommer - de sydde jeg blonder på og hang de opp i vinduet- til mormors forskrekkelse (eller tippemora som vi kaller henne - hun er tippoldemor til 5), men når hun fikk se de, syntes hun de ble flotte...

Ha en koselig helg...

Englagård sa...

Så skönt att du mår bättre i dag, bästa boten mot sån skräckupplevelser är att prata, prata och åter prata och så tiden förstås. Tiden läker alla sår säger man ju, i alla fall gör det mindre ont.
Dina gardiner blev jättefina. Jag kan virka och behöver du några meter spets så säg bara till, jag virkar gärna lite åt dig med. Just nu virkar jag en spets som jag tagit ut mönstret på efter ett fotografi.

Jorunn sa...

jeg kan dessverre ikke å hekle. men skulle veldig gjerne lært det. har verdens beste lærer i mormor også, så i vinterferien har jeg tenkt å ta et lite innføringskurs iallfall. det er helt utrolig hva hun tryller fram av heklenål og garn. tror jeg må vise noe på bloggen min snart :)
klems

mona sa...

Vil bare ønske deg og Roy en super helg !!! "Sees" på mandag ;)

Ida sa...

Jeg har lært å hekle av mamma, men er ikke flink! Har ikke prøvd så mye heller. Hehe. ;)
Godt å høre at det går bra med deg. Ønsker deg og dine ei riktig god helg.
Klem.

borghild sa...

I dag dumpet monogrammene ned i postkassen vår!!!:-)
Tuuusen takk!! De var kjempeflotte, og så mange!! Jeg ble bare sittende å bla og bla i arkene... Det var jo så mange sider, og så mange flotte bilder og sting jeg aldri hadde sett, og jeg ble bare overveldet...
Og så det nydelige kortet! Med den broderte B'en!! Jeg er mektig imponert, altså!!
Det koster deg jo mye tid å kopiere, og en liten formue i porto å sende, så det kommer nok en liten ekstra takk østover om ikke så lenge;-)
Ha en super helg,
Klem B:-)

Sea Angels sa...

Hello Beth, lovely that you popped by, I did reply to your mail yesterday, but I have sent it to you again today, just now. How are you feeling? a little better I hope........
The new curtains are so pretty and crisp and will lighten your whole room. I know what you mean about the crochet though, I cannot hardly manage this, it feels like I have 6 thumbs and no fingers, ha ha!
I hope you will be able to relax this week end and do something nice, you deserve it after this week !!
Thinking of you my friend
Hugs Lynn xxx

Tonje sa...

så bra at det går bedre med deg...jeg har hatt den historien din i hodet mitt siden jeg leste den og har tenkt på deg maaange ganger....

Så masse nydelige ting du har fått lagd ut av de gamle lakene=)

Håper du og roy får en fin helg!

P.s min kjæres navn er også Roy=)

En Doft Av Danmark sa...

Visst är det kul att virka(hekle)! Sååå avkopplande! Hoppas att allt känns lite bättre nu!

Klem fra Dorthe

Anita sa...

Jeg har lært en annen blogger og hekle lapper! Og hun visste kun hva luftmasker er!!! Så det går nok strålende!
Nå sitter jeg her og later som det er morsdag, mens far pakker bursdagsgaver (tre stk) og skal rydde etterpå!
Nå skal jeg sy!
klemmer fra ANita

Lene sa...

Bare full fart innom og ser hvordan det går med deg. Usj, vet man kan få litt etterstøkk av sånne skremmende opplevelser. Grøss og gru!! Men nettopp slike ting er ofte også med på å forsterke både livsgleden og gleden over alle dem man er så glad i :))


Her gjør vi oss klare for den store akebakkedagen, hehe. Jeg skal bare se på, da - men deilig ute i snøen likevel :)

Ha en fin dag, Beth.
Solskinnsklem :)

Hvit Stil sa...

HEI HEI
Leste akkurat om bilulykken din. Herregud så fælt. Jeg ble helt tårevåt jeg også!!! Håper det er bedre med deg nå. Skulle hatt bank han i pickupen!

Fra det ene til det andre- så nydelige blonder. Skulle ønske jeg kunne hekle..... eller strikke for den sak skyld... Hadde vært hyggelig nå i denne ventetiden. Termin om 26 dager. 6. mars!Gleder meg sååååååå.

Ha en fin og rolig lørdagskveld
Klem Christine

~♥~Diana sa...

God helg til dej oxo:)
Mine 3 tulle hosta alle ihop,håpe de gir sej snart. So ekkelt å sjå kor slitn dei blir ta de!
Ha en flott laurdagskveld:)

Anemone sa...

Hekle det ksn jeg da virkelig ikke du, og dette sitter jeg og ergrer meg over når jeg begynner å lese innlegget under her... fytti rakkern slikte skulle ikke vært langs veien. Og så bra det gikk fint med deg da kjære venn, en får seg en skikkelig "støkk" som sitter i lenge, men en får være glad at det gikk fint tross alt. Var ut for en lignende situasjon selv like etter at jeg fikk førerkort for lenge siden, og etter den opplevelsen kvier jeg med skikkelig for å sette meg bak rattet når det er glatte vier, det skal være sikkert og visst. Ikke nøl, sett deg bak rattet fortest mulig, hvis ikke blir det er stort hinder for deg, kan bli i alle fall.

Jeg måtte bare innom i dag på morsdagen, for mange som blogger om morsdag i dag, ble nesten litt uvel her jeg satt, fordi mine tanker gikk plutselig til noen som sikkert har det litt tøft på en slik dag. Noen som mistet sine små, og som kanskje føler savnet ekstra på slike merkedager.
Kjenner fortvilelsen og sorgen på kroppenselv her jeg sitter jeg. Sender min omsorg og min medfølelse videre til noen som trenger det jeg Beth.

1000 millioner klemmer herfra.

chatrine sa...

Heisann!
Tusen takk for koselig kommentar:)
Heklemønstrene dine ser ikke så vanskelig ut, så de kan du fort lære deg! Å bestemor ruter også;)
Gardinene var jo bare helt nydelige da! Å så godt de har vært bevart...flott!
Håper bil-turen din har kommet litt på avstand nå og "skjelvingen" har stoppet. I dag er det såpe-glatte veier her hos meg, så det blir ikke noe ut med bil i dag nei, men så er det jo ikke noe man MÅ ute å gjøre i dag heller. Heldigvis.
Lykke til med hekle-prosjekt, håper du får det til, for det er gøy å hekle!
Ha en super dag!
Klem:)

Moderncountry sa...

Du gjør andre glad Beth! Og jeg er en av dem :) Ha en toppen dag og nyt av det forhåpentlighvis fine været, her er det vår!!
Love you too :))

Anne-Berit sa...

Ja,jeg kan hekle,nå holder jeg på med et teppe i bestemorruter,og det skal være MANGE ruter.Syns kjøkkengardinene dine var kjempesøte.Og så må du ha tusen takk for koselige kommentarer hos meg.Ha en fin søndags ettermiddag og kveld:o)

Mia sa...

Jeg har fullstendig dilla på gamle laken og ikke minst gamle mellomverk og heklede blonder. Kan liksom ikke få nok av dem. Men å hekle blondene selv, huh, det hadde nok vært litt av en job... Heldigvis er det en del å finne på loppemarkeden (og i mors gamle lintøyskap...) Nydelige ting du viser, og det er je herlig å finne nye bruksområder for disse gamle skatter.

Anonym sa...

Fredag ramlet konvolutten med monogrammer fra deg i postkassa vår. Så mange flotte muligheter!

Så nå har jeg funnet frem nål og tråd. Etter litt øving blir det monogrammer på et hvitt sengesett med mellomverk og blonder. Takk!

Søte gardiner du har laget ut av lakenene!

Lille Maison sa...

Uff, jeg leste akkurat innlegget ditt under her, og ble helt på gråten jeg...! Så fryktelig, jeg har vært i kræsj selv, (ikke alvorlig altså), men husker godt den følelsen av at nå skjer det noe som du ikke kan stoppe og hvor fort det går... Er veldig glad for at det gikk bra med deg, tross alt :) Klem fra Synnøve :))

Tonje sa...

huff a meg så uheldig du har vært denne uken,håper virkelig at din uflaks er over nå..kan jo ikke fortsette slik forevig heller!!

Har du og roy kost dere i helgen da? Er litt morsomt at vi begge har hver sin roy...får håpe folk ikke tror vi deler samme...hehe

Ønsker deg en flott uke og så får vi håpe at dette blir en uke i hellets tegn=)

elin1976 sa...

NEI!!! Å ikke strikke heller. Er så misunnelig på dere der ute som kan dette. hm.............
Ønsker deg en fin mandag. Masse klemmer fra Elin:O)