onsdag 13. februar 2008

Badet fra 1970 - oppussing. Del 2/3

Hei alle sammen!
Så var det rivingen og klargjøringen av badet! Det var litt av en jobb, for alt skulle vekk! Veggen mellom de to badene rev vi, slik at vi fikk ett stort bad. Respateksplatene skulle også ned og veggplater og gulvbord. Siden det ikke var gjort noe med badet siden det ble bygd i 1969/70, så var vi spent på om det var eventuelt mugg, sopp, vannlekasje eller råte. Heldigvis var det ikke det, noe vi ble svært glade for! Jeg vil i dag vise dere hva som ble gjort under forarbeidet av badet. I tillegg til at jeg og Roy har gjort mye, har vi fått enorm god hjelp av min bror!


Bilde 1: Her vises at vi har revet ned respateksplatene og er på god vei til å rive ned veggen i mellom badene. Som dere kan se, er veggen bak respateksplatene veldig fin! Det ser ut som om denne planken kan ha vært lagt i dag.
Bilde 2: Her vises veggen på motsatt side, hvor også det er en vask. Bak veggen, kan dere skimte en dør. Denne døren blir senere til en vegg, slik at vi har en inngang til badet.


Bilde 3: Her vises den siden av badet som badekaret har stått. Også her var det veldig fint under platene.


Bilde 4: Her har vi revet gulvet og fjernet isolasjonen.


Bilde 5: Her er rørarbeidet i gang før vi kan sette plater på veggen. Til høyre kan dere se at døren er lukket igjen.Bilde 6: Elektrikeren har vært på plass og ordnet til spotter i taket og fjernet de 4(!!) lampene som var i taket fra før. Her hvor dere ser det er mørkebrunt, har skapet som har skilt de to badene stått.Bilde 7: Etter at gulvet var lagt og støpt, kom elektrikeren og la varmekabler.Bilde 8: Støping av gulv over varmekablene.Bilde 9: Det ferdige støpte gulvet.Bilde 10: Her er vi godt i gang med å sette opp en skillevegg til dusjen.
Bilde 11: Her er festet til toalette kommet på plass. På veggen over toalettet har det vært et vindu, som nå er fjernet. Flisene er også godt i gang her.

Ja dette var alt for i dag! Alt dette er selvfølgelig ikke gjort på en dag eller to, heller ikke en uke eller to ;) I mitt neste innlegg skal dere selvfølgelig få se det ferdige badet! Og det gleder jeg meg til! Jeg får holde dere på pinebenken litt til hihi ;)
Så må jeg nesten fortelle dere at her har det også begynt å spire og gro i beddene mine, små herlige knopper! Det er så utolig flott vårvær om dagen, så jeg får bare lyst til å ta tak i spaden og begynne! Kanskje jeg gjør det også, bare litt ;)
Ønsker dere fortsatt en herlig uke! Får håpe at solen treffer dere snart også! Klemmer fra Beth
Eng; Today I am showing you the process in the bathroom. It is was hard work, and it was not done in a cupple of hours, not even two weeks. I think we used aroud 1 month on this! My brother was so kind helping us. It was a lot to do, the wall boards was pulled down, the wall between the two bathrooms was pulled down too, we had a electrician comming over and he put on some light in the roof and some electical cabel in the floor, we have also casting the floor and a wall for the shower. Also the plumming work have been done. On the last picture you can see that we have began with the tiles. In my next post, I will show you the finished bathroom! I wish you all a lovely week! In my place the sun is shining, and have the feeling of spring aroud me! In my garden it is growing, and I think it is so beutifull! Hugs from Beth

27 kommentarer:

Camilla at home sa...

Så spennende, gleder meg til fortsettelse. Ja det er flott når det begynner å spire ute, spesielt når solen gløtter frem også..Ha en fin dag videre:)

Grip dagen sa...

For en jobb!
Men om det føles som et slit er det bare å se på FØR-bildene, så går alt så mye lettere...
Da ser du at forandringen er STOR og at det er verd alt arbeidet.

Slik gjør vi på hytta når arbeidet ser uoverkommelig ut.

Hvordan går det med heklinga?
Det fins bøker på biblioteket som viser teknikker.
Jeg lærte som liten å hekle blonder. Det er faktisk kjempelett!
Alt du trenger å kunne er luftmasker og staver. Det klarer du!
Mange hilsner Marit

HildeS. sa...

Jøjje meg for ein jobb dåke har gjort.
Skal bli spennande å sjå korleis badet er blitt sjåande ut.
Her har det også vore nydeleg ver i dag, fekk heilt vårfornemmelsar:)
Herleg.

liven sa...

Ja her var dere heldig med det som var under platene!! Mye rart kan dukke opp på et såpass gammelt bad. Det har nok vært gjort skikkelig arbeid den gangen ja....
Nå er jeg spent på å se ferdig resultat:O)

MiaMaria sa...

Här har det jobbats flitigt.
Ochså kul att få ta del av före bilderna och så spännde med fortsättning......

Ha´de så gott!
Ett hjärta till dig i morgon på alla hjärtansdag!
Miamaria

Tonje sa...

så flink du har vært til å ta bilder underveis,jeg tenker alltid at det skal eg gjøre,men av en eller annen grunn blir det kunn før/etter bilder hos meg...

Ang spørsmålet ditt om jeg kunne finne noen linker/adresser til deg så skal jeg få fikset det. Men kan du ikke sende meg en mail hvor du beskriver litt om hva det er su ønsker; skal det henge på vegg,stå på gulvet,farge osv...

Takk for ett langt og koslig innlegg på bloggen min i dag=)

mona sa...

Oiiiii,for et arbeid.....godt man er glad i oppussing.....og klarer og se gleden av den ferdige jobben,når allt skal styles og ting settes på plass,DET er belønningen :) Så du har sol og vårfølelse.......kan jeg ta første fly til Torp,eller.......med spaden i hånda ??? Her er det allt annet enn vår,det kan jeg love deg ! Men akkurat nå,har vi iallefall strøm.......så jeg får utnytte den,og male litt,holder på med noen tavler,med kloke ord på.... :) Kos deg da,så følger jeg spent med på del 3 !!!!

Elisabeth sa...

Jeg er jo bare så spent på resulatet. Det ser jo ut til å bli superfint. Mye jobb, men du verden så deilig det er når man er ferdig og kan lene seg tilbake og nyte "fruktene" av sitt arbeide.
Vi har renovert huset vårt vi også, steg for steg og litt etter litt. Det er en deilig følelse å se romnmene når de endelig er klare.

Også registrerer jeg at det blir nevnt om spiring og bed...håper det blir bilder av det også etterhvert..(ihuga plantefan som jeg er *ler* )
Ha en herlig kveld videre :)

Lena sa...

Hihi...jammen har du vært flink til å ta bilder underveis:)
Har tatt en del jeg også, men ikke på langt nær så mange...
Men det er jo gøy da..
Nå er jeg kjempespent på resultatet!!
Ha en flott kveld!
Klem fra Lena

Anita sa...

Så bra at du ike blogget noe annet i mellom badet ditt!! Vil jo se fortsettelsen vet du! Syns jeg kan huske at du har vist bilder av det ferdige badet ditt før?? Helt tidlig i karrieren? Skal ikke tjuvkikke da! Smører meg med tålmodighet jeg!
I morgen eller fredag skal jeg se å få sendt deg del 1 av hekle kurset *ler* Del 2 følger noen dager senere!
Na er det CSI og deretter natta!!!
Ha en strålende natt!
Klemmer fra ANita

Lisbeth sa...

Stønn... mye arbeid. Jaja det blir så lekkert til slutt. Det er begynt å spire hos meg ogå ,har tatt bilder i dag av både crocus og tulipaner som titter opp av jorden, Forsythiaen er grønn i tuppene så i morgen tar jeg noen greiner inn til driving, ;o)))
Ha en skjønn uke.
Klem

Aina sa...

Så spennende, slik som bildene viser ser det gamle kjøkkenet vårt ut nå, minus flisene og varmekablene*sukk*
Får vel vente til i morgen for å se resten:0)

Hvis du vil tyvstarte før Anita hjelper deg kan du sjekke ut disse linkene:
Hekle skole:
http://www.garnstudio.com/lang/no/skole/hekle_index.php


Bestemor ruter:

http://www.hekleogstrikkeoppskrifter.com/2007/12/05/oppskrift-pa-heklede-ruter-til-teppe-bestemorruter/

Berit sa...

Skal si dere har jobbet! Når en ser hvordan det var og hvordan det kommer til å bli så er forvanlingen total. Dette blir lekkert!
Gleder meg å se når det er ferdig og du har fått pyntet.
Lykke til videre.
Klem.

borghild sa...

Åh..Det er litt av en jobb å renovere et bad... Det tar jo litt tid også, for først må elektrikeren gjøre sitt, så rørleggeren, før elektriker må tilbake igjen osv osv...
Glad jeg slipper, og gleder meg veldig til å se det ferdige resultatet!
Klem B:-)

elin1976 sa...

Å herlighet for en jobb. Kjenner igjen disse gamle platene som dere har på veggen. Sånne hadde jeg også i en leilighet som jeg bodde i for mange år siden. Platene bulte pga. fukt. Gulvbelegget hadde svimerker etter varmekablene og alt toppet seg en dag jeg kom inn og hele gulvet fløt av kloakk. Helt opp til dørkarmen og det var en slik høy dørkarm som ragte ikke mindre enn 10 cm over gulvet.
Det viste seg når huseigeren begynte å kikke etter at ute i hagen befant det seg ikke mindre enn 3 septik tanker på rad....han trodde det kun var 2 og den siste hadde nok aldri vært tømt...skikkelig bra for et hus som var bygget på begynnelsen av 60 tallet.
Gleder meg veldig til del 3/3 jeg. Er veldig spent på hvordan det blir til slutt.
Ha en fin dag:O)

EVA AGNES sa...

Dt är väldigt roligt (skoj) att se hur ert nya badrum växer fram.
Det ser ut att bli något alldeles extra med värmeslingor i golvet och allt.
Ha för övrigt en skön Alla Hjärtans Dag.
Kramar Eva Agnes

Lene sa...

Å, fy søren for en jobb dere har hatt!!! Og jeg skjønner at Roy er flink og nevenyttig. Vi skal vøre sååå glade for slike kvaliteter hos mennene våre. Kjempegrei bror du også har. Og så begynner jeg jo å aaaane tegningen på det siste bildet. Lekre fliser!! Og jeg bare fortsetter å glede meg til neste del :)

Ha en finfin Valentinesdag, Beth - jeg er sikker på du og Roy vet å ta godt vare på hverandre hver dag, men kanskje med en liten ekstra oppmerksomhet i dag :)

God klem :)

Hulda sa...

Oi, dere har virkelig hatt mye arbeid med badet. Blir spennende å se det ferdige resultatet.

Jeg har sendt deg mail nå ang. bestillingen din, du kan jo si fra om du har fått den, siden du hadde noe feil med mailen din.

Hespe sa...

Ja, der har dere satt igang med litt av en jobb. Blir nok flott når det blir ferdig - gleder meg til å se del 3/3 :O)

Ha en fortsatt herlig dag!

Klem :O)

Sea Angels sa...

Hello my friend............. Happy Valentines day, may you and your family be blessed with love and happuness for today and all year. Your post looks like hard work......
Hugs my dear friend
Lynn xx

Helene S sa...

Ser at du ikke ligger på latsiden. Mye arbeid, men resultatet blir jo så bra at det er verdt det. Gleder meg til å se sluttresultatet.
Ønsker deg en fin Valentinsdag:0)

mona sa...

Hei på deg ! Håper du har hatt en fin Valentinsdag idag,med Roy :) Min begynte dårlig,med migrene...men så fikk jeg roser,og det er utrolig for en virkning de hadde .....hihii !! Nå er brød bakt,og klær vasket....så alt er bra ;) Og imorgen er det loppis,kommer du,eller..... :) Nattaklem fra meg !

borghild sa...

Bare hyggelig, vettu... Gøy å få, gøy å gi!! Jeg håper du ikke syntes det ble for kort, selv måtte jeg klippe av mitt skjerf to ganger før jeg syntes jeg fikk riktig lengde.
Ha en strålende dag!
Klem B:-)

Ida sa...

Spennende. Gleder meg til å se det ferdige resultatet! ;)
Ønsker deg ei fin fin helg Beth! :)
Klem.

MiaMaria sa...

Önskar dig en underbar helg!
Ha´det så gott!
Miamaria

krinkelkroken sa...

Det blir litt av en forandring, gleder meg til å se det ferdige resultatet, litt av en jobb dere har gjort, ser ut som det nærmer seg og reultatet blir sikkert fantastisk!
leste lenger nede om bilulykken, så skummelt, godt det endte bra!
Ha en fin helg:)

Moderncountry sa...

Ja jeg må si det har vært litt av en Jobb Beth!! Fyttikatta for noen grusomme tapeter det først var! Hjelpes..godt du har en visjon! Gleder meg til å se bilder fra ditt nye bad. Selv om jeg har sett ett par da :)

Ha en riktig god og solfyllt helg!
Mange gode klemmer fra storesøs