tirsdag 25. mars 2008

Gamle minner

Hei alle sammen!


Hvordan har påsken vært? Jeg håper dere alle sammen har hatt en herli påskefeiring og kost dere masse! Det har iallfall jeg gjort, og har hatt en del besøk, vært på mye besøk og kost meg her hjemme sammen med Roy. Vi har satt opp en lavo i skogkanten i hagen min, og har tent bål, grilla og kost oss med varm drikke. Nå laver jo snøen også ned her, og det er ikke mye som minner om vår, annet enn hagemøblene mine som står nedsnødd på verandaen ;)


For en stund siden, fortalte jeg at jeg hadde en liten idè om å lage noe. Idèen kommer fra en av Damms hobbybøker - En ramme om minnene. Boken er skrevet av Joner, Jacobsen og Tørum og inneholder blandt annet album, scrapbooking, tittekasser og rammer. Jeg har laget en tittekasse med minner fra meg og Roy. Jeg har kost meg masse når jeg har holdt på, jeg satt jo i gang Roy med å lage kassen, og han laget den med stor iver! Er så morsomt å påvirke han med inspirasjon som jeg får og med idèer jeg ønsker å sette ut i live. I dag viser jeg dere denne tittekassen jeg har laget!


Bilde 1: Tittekassen er ganske stor, og jeg har hengt den opp i stua mi! Bildene, er bilder av meg og Roy når vi var rundt 1 1/2 år gamle. De har en blondekant rundt som ramme.


Bilde 2: Jeg synes disse gamle treskoa til Roy er så nusselige ;) Jeg hadde også tresko som liten, og disse var selvfølgelig rosa.
Bilde 3: Kassen har jeg kledd med gamle sider fra en bibel som er fra tidlig på 1800-tallet. Jeg har ikke orginale ark, men har kopiert sider og lakert over til slutt. Ordene har jeg brodert og også lakket over.Bilde 4: Her er den gamle sølvkoppen til Roy. Oppi denne er det 2 skjeer og en gaffel, to med motivet "Karius og Baktus".Bilde 5: Notearket jeg har laget kremmerhus av, er et lite minne fra meg. Jeg har alltid vært glad i å synge, og stod på scenen og sang første gang når jeg var rundt 4 år gammel.Bilde 6: Denne lille koppen er fra Roy`s barndom og det står skrevet; Flink gutt på koppen. En gammel kopp som også har noen kjempefine rosemotiv.
Jeg har kost meg masse når jeg har laget denne. Jeg synes det er så morsomt med alle forberedelser, maling, snekring, klipping, liming og lakking! Morsomt å sette det hele sammen og se det ferdige resultatet! Jeg håper det har kanskje gitt noen av dere inspirasjon til å gjøre det samme, eller kanskje dere allerede har laget slike selv? Det er iallfall til å anbefalle, koselig å vise fram gamle minner på denne måten!
I mitt neste innlegg skal jeg vise dere noen vakre ting jeg har fått i gave, også en del nye ting som jeg har kjøpt ;)
Ønsker dere alle sammen en kjempefin uke! Får håpe at solen snart titter fram, og at snøen smelter for siste gang før våren og sommeren møter oss alle! Klemmer fra Beth
Eng: Hello Everyone! Do you have some wonderfull times this Easter? I have spend a lot of time with my family and good friends. Outside we have made a little bonfire, and broiled some sausages, drinked some hot chocolate, and eat some oranges. This is a tradition that many norwegian do in the Easter. Today it is a lot of snow here, and I hoped that the snow was here for the last time. But it is snowing and snowing, and it looks like we have to wait a bit longer for the spring! Today, I am showing you a case me and Roy have built. This is a case with some remembrances of childhood. I think it was so fun to make this! The little shoes is from Roy, also the little coofee cup. The word who stands on the cup, means "clever boy". The notes is memories from me. I have always enjoyed singing, and I song the first time on stage when I was around four years old. I have also make a little emroidery of some letters. I hope this have inspire you to do thing like this. I think it is a lovely way to show everyone old things and memories from our childhood. In my next post, I want to show you some lovely items I have got in a presant, and something I have bought. I wish you all a lovely week, and I hope the sun is shinning where you live, and you will feel a touch of spring! Hugs from Beth

41 kommentarer:

Mona. sa...

Hei på deg Beth,og takk for koselig hilsen !!! Du er jo bare helt RÅ på kreative ideer,for tiden !!! Den tittekassen var jo helt nydelig,skikkelig stemningsfull,med minner fra dere begge ;O) Virkelig til inspirasjon for mange,det er jeg helt sikker på ! Og så er du en liten sangfugl,det visste jeg ikke.....! Ønsker meg så veldig litt ledig veggplass,kan du skjønne det........??? Høres ut som dere har hatt en super påske,med grilling i lavvo.......det er en liten drøm for rørleggeren,faktisk......en egen lavvo,altså. Problemet er at vi ikke har noe sted å sette den opp,her vi nå bor.....men en gang må han vel få oppfyllt det ønsket ;O) Må si du fant mye på siste loppis,fin gyngestol,og det sausenebbet var jo bare nydelig !! Var jo innom deg i påsken,men av en eller annen grunn fikk jeg ikke kommentert hos noen,så jeg gav opp. Men nå går det jo bra,og heldigvis for det ;) Så nå er jeg på en liten runde,innimellom klesvask og rydding av kyllinger og annet påskestasj.....kos deg da,og ha en fin kveld videre :) Klem fra meg !

Mita`s hjørne sa...

Så flott... morro å samle minner slikk... du er utrolig flink...
Her er våren så vidt kommet, ja om en ser godt etter da... men sommertid er det jo snart - og det er jo hærlig med litt lengre lyse kvelder...

Ha en koselig kveld og uke...

liven sa...

Du så koselig og så personlig for dere. Har min manns kopp stående fremme også:O)
Ha en fin kveld:O)

Anemone sa...

Nei men ..hva er det jeg ser. Så morsomt og kreativt !!! Helt unikt Beth og noe som ingen andre har.

påsken vel overstått, uten beinbrudd og de store utskeielser. Denne påsken ble faktisk lengre for meg enn juleferien, så jeg har virkelig fått ladet batteriene. Nå var jeg igjen klar til å begynne på jobb igjen.

Venter på våren da, men det gjør vi vel alle sammen.

Klem herfra.

Anita sa...

Så nydelig! Og lurt! Du er virkelig såå flink! Godt at påsken er over, men tragisk med all denne snøen!! Trodde det var våren nå, som mange andre! Den kringlen er kjempegod og egentlig litt sunn også;o) I morgen er det aften vakt på meg og dagvakt til torsdag også har jeg fri en uke igjen! Satser på å få heklet masse, har allerede 23 lapper nå, og det er takket være helgens vakter;o) Nå skal jeg snart legge meg å lese litt!! Ha en fin uke! Kos fra ANita

Lovise sa...

Hei Beth.
Så nydelig minnekasse du har laget. Hvordan finner du på alt????
Tenk om 50 år så masse du har i kassen da......
Kos deg:)

Tonje sa...

For en flott minnekasse...om jeg kan kalle det det. Det ble kjempe flott...er så koslig å ta vare på slike gamle barndomsting og ekstra morsomt er det jo når man finner noen smarte løsninger på hvordan man kan få oppbevart dem slik at de synes men også blir tatt godt vare på=)

Håper du får en fin onsdag=)

MiaMaria sa...

Så härligt vackert tittskåp du gjort så många minnen...

Sov så gott!
Miamaria

Annettenett sa...

Dååån, noe så vakkert! Utrolig bra ide og så flott utførelse, så romantisk og fint!

Dorthe sa...

Vilken härlig idé! Den blev sååå fin!!!

Klem fra Dorthe

Tove sa...

Hei
Så utrolig kreativ og flink du har vært da! Kassen var kjempesøt:)

Og nei, vi har ikke 3 hus, mente de siste tre husene vi har kjøpt, har jo solgt det ene igjen:) Mer enn nok med to hus å passe på..og sommerhuset må vi leie ut fra september til mai... kjedelig, men en gang i fremtiden kanskje vi har råd til å ha det hele året:)

klem

Nunne sa...

Måtte legge hodet på skakke når jeg så alt det fine du har funnet på. Likte alllllt! Så flink du er.
Klem fra Nunne.

borghild sa...

Så kult med lavvo i hagen, da...:-) Da kan en jo være ute i all slags vær!
Og så utrolig kreativt med den settekassen. Det er jo så koselig å ha gamle minner fremme, og dette var en veldig smart måte å gjøre det på. Jeg har lenge grublet på hva jeg skal gjøre med alle 'pyntetingene' barna fikk til dåpen, og dette var sannelig et godt tips...
Ha en fin og kreativ dag! Klem B:-)

EVA AGNES sa...

Vilket jättetrevligt minne att ha det tittskåpet.
Verkligen roliggtt att se vad du har lagt i det.
Mysig idé.
Kramar Eva Agnes

Solstad sa...

Hei på deg min venn :) og takk for koselig kommentar. Jeg håper virkelig dere og får se solen snart.....jeg har sittet ei stund i solveggen i dag også Deilig! ..men det var litt kaldere i dag..vind :(
Det høres ut som dere har hatt ei veldig deilig påske da :)
Og det titteskapet er bare helt rått! Flink du er :))
God klem

Marie sa...

Kjempeflott ide! Hadde eg ikkje hatt fullt på alle veggene mine skulle eg laga noko liknande, veit kva eg skulle hatt der også. Kanskje seinare ein gong når me pussar opp.

Ha ein fin kveld :)

Lene sa...

Hei, Beth :)

Du er virkelig blandt de flinkeste jeg vet til å legge sjel og hjerte i det du gjør og lager. Og så så moro at Roy er med med iver og glød.

Inmari koselig tittekasse, og jeg blir misunnelig over alle tingene som er tatt vare på fra barndommen. Jeg husker hjeg hadde både sølvkopp, skjeer og gafler - og et koselig snill pike, porselenssett - men hvor i all verden er det blitt av???

Egget ditt nedenunder ble også virkelig fint - tenk så koselig å få noe sånt - og ikke minst - gi det bort :)

Skjønner du har hatt fine dager, Beth - og det er bra :) Fortsett masse med det :)

Goood klem fra meg :)

Huset i Hagen sa...

Det var et veldig fint titteskap av vakre minner. Det må være koselig å ha det fine personlige skapet i stuen. Så flink du er! :0)Takk for kommentaren hos meg. :0)

Tussilago sa...

Heisann og vel overstått påske til deg også;) Ideen med å lage en slik kasse var kjempegod!! Din og Roy`s minnekasse ble flott!
Vet du..jeg leste nettopp nå om ulykken din med bilen først i februar...og tårene trillet mens jeg leste. Så utrolig bra at alt gikk godt med deg...en skremmende opplevelse!!

Berit sa...

Beth, du er bare så dyktig. Dette var virkelig flott, og forstår dere koste dere ilag når dete ble laget.
Så kjekt når Roy engasjerer seg, da blir det jo dobbel glede!

Så kjekt med lavo i hagen, det er noe eget å sitte -ligge nedpå, inne, og alikevel ute. Plass til mange er det også.

Her har vi snø enda, strålende vær har vi hatt, snøen er "tørr" og det lager så fin knirkelyd når en går. Men har ikke vært så mye ute, holder på å hvitbeise en trapp, og det tar tid. Nå venter tre strøk med lakk, og det må være ferdig til mandag, for da kommer snekkeren og monterer.
Ha fortsatt en fin uke.
Klem herfra.

Sea Angels sa...

Hello Beth, wow!! it is really lovely, it must have taken ages to make. I think it is lovely that both of you have made this, and that both of you have memories nestled on the shelves. How very inspiring, youve made me want to get somthing done now.
Have a nice few days my friend...has it stopped snowing yet!
Warm Hugs
Lynn xx

tinemor sa...

Dette var en aldeles super ide´.
Så fin den er!
Klemz

Grip dagen sa...

Så fint å stille ut gamle minner på denne måten.
Det er forgalt å putte alt i en skuff!
Treskoene vekket noe i meg. Slike hadde jeg også!
Jeg er glad i gamle barnesko.
Har selv stående fremme mange par på ei hylle i gangen.

Du har også vært aktiv med broderinåla, ser jeg.
Du finner på mye fint å lage.
Jeg liker så godt det gamle preget du har på tingene dine!
Stå på!
Marit

elin1976 sa...

Å så nydelig dette var. Det er så viktig å ta vare på slike minner. Tresko hadde jeg også...jeg hadde med noen figurer på og jeg var kjempestolt av disse. Brodert har du også...nyedelig Beth, rett og slett nydelig:O)

Landstil sa...

Så flink du er!!! For en nydelig tittekasse!!! Tror jeg må stjele ideen til sønnen min jeg :)

Takk for hilsen på bloggen vår! Så koselig! Startet den for bare noen dager siden, så er helt fersk på dette, Men blir vel flinkere etter hvert :)

Ja vi hadde noen dager her hvor det var såå vårstemning, men så kom det plutselig snø igjen :( Ja ja, det går kun 1 vei! Og det er mot sommer og sol! Jippi :)

Legger deg til på bloggen jeg, legg gjerne oss til hvis du vil :)

Klem

Hespe sa...

Wow, så utrolig fiiiin tittekasse! Så gøy å ha noe slikt!! Dette er så absolutt noe for oss andre å "snik" kopiere...

Vet du, litt pussig egentlig at du kom med dette innlegget ditt nå. Har nemlig planer om et eget lite "minner" innlegg på bloggen min. I påsken da jeg var hjemme hos mamma og pappa rotet jeg litt i "brudekisten" til mamma, og der var der jo litt av hvert av minner... Har plukket med meg et par ting som jeg tenker fortener en plass på veggen, istedenfor å bli gjemt bort i kista.

Og du - det hørtes så utrolig kos ut med den lavvoen. Det er en spesiell stemning inne i disse teltene - lyset og varmen. forstår du kosa deg masse der :O)

Du må ha en god natt, en flott fredag og superduper helg ...

Goklem fra Hildegunn :O)

Mia sa...

Så artig med en slik tittekasse full av gode minner! Dekorativt og morsomt. Kan tanke meg du har kost deg mens du holdt på, og nå kan du/dere glede dere over resultatet. De treskoene var jo bare søte!

Lena sa...

Kjempeartig ide du har fått!
Det var jo så koselig, gamle minner skal man jo ta vare på, og hva er vel mer søtt enn små barneting:)
Skjønner ikke helt hvor du tar alt fra, du er jo et oppkomme av ideer!
Ønsker deg en flott helg, og må si jeg er så spent på den gamle kista di!
Skapet/hylla mi er ferdig, kommer snart med bilder:)
Klem fra Lena

Magny sa...

Guri så lurt... og så fint du har gjort det!
Kjekt å titte innom deg, god helg og klem:)

Aina sa...

Kjempeflott titteskap, du er så oppfinnsom, fin måte å ta vare på gamle minner.
Ønsker deg en god helg og det ligger en award til deg på siden min:0)

Fredagsklem fra meg:0)

Ida sa...

Dette var såååå fint!
Riktig lekkert. :)
Gode minner samlet på en utrolig fin og kreativ måte.
Ønsker deg ei fin fin helg! :)

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Er bare innom for å ønske deg ei riktig god helg...

Lisbeth sa...

Grådig skjønt! Liker også slike utstillinger med gamle minner .
Lekkert!
Ha en skjønn søndag.
Klem

chatrine sa...

Heihei!
Så hærlig påske da!
Og den fine tittekassen, så kreativ du er!
Her skal det bare slappes av i dag, etter en lang shoppingtur i går, men pågølgende kafe tur;)
Så jeg ønsker deg en fin og avslappende søndag til deg også!
Klem fra chatrine:)

Garden Angel sa...

Så flink du er!
Koselige ting hos deg:)
Håper du har hatt en fin helg:)
KLEM(",)

NinaS sa...

Så fint titteskap da!
Og så koselig
De ordene, betyr ikke de "men størst av alt er kjærligheten"?
Aner ikke hvor jeg har det fra, men det bare poppet opp i hodet mitt!
;)

NinaS sa...

Så fint titteskap da!
Og så koselig
De ordene, betyr ikke de "men størst av alt er kjærligheten"?
Aner ikke hvor jeg har det fra, men det bare poppet opp i hodet mitt!
;)

Anne-Berit sa...

Hallo,det er noe til deg på min blogg.Klemz:o)

daisy sa...

Titteskapet ditt ble kjempefint! For en god idé! Man tar ofte vare på gamle minner, men desverre blir mange liggende nedstøvet i en eske på loftet. Så fint å vise frem disse minnene!

Ønsker deg en fin mandag!

Lene sa...

Hei på seg, Bethemor :)

Bare bra med deg?? Jaaaa, håper jeg vel og tror :)

Ønsker deg en fin kveld, og legger ved en god klem :)

maria sa...

For en utrolig kreativ søster jeg har! :) Stolt av å ha en sånn søster som deg. Den hylla var jo helt fantastisk. Den skulle dere ha sett i virkeligheten folkens! Jeg er en av de heldige. ;) Kjempe fin jo!!!!! Det ser dere vel på bilde? Flott og aldeles spesiell hyllesak det her. Jeg falt veldig for den. Glad i deg søster! klem maria :)