lørdag 16. august 2008

En fortryllende sommer..

Hei alle sammen!
Hvordan har sommeren vært? Jeg har hatt en kjempefin sommer, og var utrolig heldig med været! Pent vær betyr jo en del, og siden jeg i min 3 ukers lange ferie i fjor hadde en time sol totalt, er solen hjertelig velkommen til meg ;) Vel, nok om været.. hihi ;)
Jeg har vært en tur i Danmark i sommer, og har hatt mye nydelige opplevelser der! Vi var der i 5 dager, og bodde den meste tiden i Silkeborg by. Dette er en by som ligger ca. midt i Danmark. Hensikten med turen, var å kose seg og få mange minnerike opplevelser. Vi hadde mange fantastiske opplevelser, vi var på mye serverdigheter, og var ekte turister ;) Noe som kommer til å sitte som ett frisk minne, var besøket på Egeskov Slott(trykk på linken og du vil komme til hovedsiden for Egeskov slott) Slottet ligger i Kværndrup og er Europas best bevarte borg med vanngrav. Slottet er datert til helt fra 1400-tallet, og inneholder blandt annet 66 værelser, 200 vinduer og 6 bad. Deler av slottet er åpent for publikum, og her har jeg tatt noen bilder. De av dere som ikke har vært der, anbefaller jeg sterkt en tur! Området er svært familievennlig, og det er mye å se og gjøre for både små og store!
Bilde 1: Inni slottet var det et soverom som var åpent for publikum. Et fantastisk stort soverom med mange vakre detaljer. Det inneholdt blandt annet dette skapet med utrolig gammelt og flott lintøy. De hadde de vakreste monogrammer og kroner brodert på.Bilde 2: Noen av detaljene i det ene rommet på slottet. Legg merke til vaskefatet og muggen. På et stativ henger det noen hånkler med monogrammer.

Bilde 3: Vakkert service til utstilling med nydelige monogrammer.

Bilde 4: På området til Egeskov slott, fantes det også ulike museumer; Veteranmuseum, motorsykkelmuseum, Falckmuseum, landbruksmuseum, hestevognmuseum og dukkemuseum. Dette er et bilde tatt i landbruksmuseumet, som var fylt opp med mange gamle flotte gjenstander. Fikk mest lyst til å ta med meg alt hjem.. hihi ;)

Vi hadde en kjempefin tur hit og var der hele dagen. Jeg anbefaler dere, å ta dere en tur dit. Er dere noe dere lurer på, er det bare å klikke på hjemmesiden deres!

Jeg håper at jeg nå er tilbake med bloggingen. Det har ikke vært så lett å å til noe blogging i sommer, men skal nå forsøke å plante beina litt mer foran pc`en ;) Jeg har mye å ta igjen, ikke minst besøk hos dere, har mye nytt å vise, utfordringer jeg skulle ha vært med i, og pay it forward ;) Men jeg har IKKE glemt det! ;) Neida, såååå påvirket blir jeg da ikke av jobben min som sykepleier på et gamlehjem;) Varme klemmer fra Beth

Eng; Hello everyone! It has bin a long time since I was here now. The summer has bin fantastic, an we have visit Denmark. Here I show you some pictures from a castle we went to. A fantastic castle with many lovely things to see. I hope you all had a lovely summer! I am now back with my blogging ;) Hugs from Beth

18 kommentarer:

Anita sa...

Der var du ja!!! Har savnet deg sååå masse! Faktisk etterlyst deg også;o) Høres ut som du har kost deg masse i ferien!! Tilbake til hverdagen igjen håper jeg du ikke overdriver, men jobber med måte og koser deg:o) Er på seinvakt i dag jeg, har pause akkurat nå og da er det tid for litt blogging:o) ha en strålende kveld! klemmer fra Anita!

borghild sa...

Heeeiii!! DET var lenge siden! Kjempegøy at du nå er tilbake, og godt å høre at du har hatt en fin sommer:-) Vi var også i Danmark en tur, og faktisk en dagstur i Silkeborg også, men da var det mest butikkene som ble besøkt, ehh...;-) Ha en fortsatt fin helg! Klem B:-)

LISBETH---<-@ sa...

hei på deg og velkommen tilbake. Vet...sommeren er liksom ikke datavennlig. Koselig at du deler feriebilder med oss, gamle slott og innredning der elsker jeg!
klem

Hespe sa...

Hei, og velkommen hjem fra ferie. Kan se og lese at du har hatt en flott sommer. Deilig å få lade batterine med en lang god sommer...

Ønsker deg en flott kommende uke!

Klemmer:o)

Elisabeth sa...

Åee så lekkert!!
Kjenner at dette må ned på ønskereiselisten min. Tusen takk for koselig reiseskildring, og godt å ha deg tilbake igjen i bloggverden :)

Ida sa...

Velkommen hjem fra deilige Danmark! :)
Der har vi feriert i år også.
Og det er virkelig deilig å være norsk der ja.
Velkommen tilbake til Bloggland også.
Koselig å ha deg tilbake.
Kos deg vel hjemme i sensommeren.
Klem fra meg.

Berit sa...

Velkommen hjem og tilbake hit,Beth!
Har savnet deg...!!

Nydelig plass det slottet, og det må være midt i blinken for deg som liker slike gamle tingda!

Ja, Danmark er deilig, og vi var også der, på Bornholm. Skulle hatt mye lenger tid, for det var så mye jeg ikke fikk sett.

Gleder meg å se hva du har å vise!!

Ha en fin kveld fortsatt.Klem.

liven sa...

Hei!! Så kjekt det var å se deg igjen her da:O)
Danmark er herlig og i Silkeborg har vi kjentfolk!! Har aldri vært der selv men min datter har vært der!! Tenker du koste deg veldig i dette slottet med alle de fine tingene:O)

Ha en fin kveld:O)

Sea Angels sa...

Hurrrah... my friendI am so glad you are back Beth, I have missed you lots and lots. Your pictures are amazing you must have had a wonderful holiday. Lovely that you are home.
Hugs from Lynn xx

Mona. sa...

Hei på deg Beth,og tuuuusen takk for koselig mail !!! Jeg er i Steigen,men sender deg noen ord,med en gang jeg kommer hjem :) Ser ut som du har hatt en super sommer,tror jammen man må ta seg en Danmarkstur,etterhvert.......har jo sett så mange flotte butikk-tips,rundt på bloggene.... Kos deg da,og ha en flott helg,så snakkes vi :) Klem fra nord.

mali-mo sa...

Ser ut som et nydelig sted å besøke...og helt til å drømme seg vekk i. Så masse fine detaljer og sånn god atmosfære ser det ut til. Så fltt at du har hatt en sånn fin ferie!

Tulip sa...

Ser ut til at dere har hatt en flott ferie!
Hadde nok vært en opplevelse å sett det slottet på innsiden, etter bildene du viser!

Velkommen tilbake til hverdagen...:)

Sea Angels sa...

Hello my friend...I havn't heard from you in a long time, I hope you are well, have you got my emails, I think they may have gone astray.
Hugs Lynn xx

Anja-Elin sa...

Så inspirerende blogg du har! :) Er det greit at eg legger deg til min blogg? Ser at vi har mykje likt, like gamle, samme yrke, vert i bilulykke...osv ;) og ikkje minst samme interesse! Utrulig flott det badet deres vart! Imponert :) Takk for at du deler. *stort smil* Ønsker deg ein god kveld :) Godklem

Berit sa...

Haaaaallooooo Beth!!!!

SAVNER DEG!!!

Sea Angels sa...

Hello Beth I hope you are keeping well and not missing your friends that have moved, too much. I hope you are well.
Hugs my friend.
Lynn xx

Anita sa...

Nå savner jeg deg veldig igjen!! Håper at dere har det bra og at det er positive grunner til din manglende blogging!! Håper iallefall at du snart fir lyd ifra deg:o) Klem!

NIB sa...

Hei! I morgen slettes den gamle NIB listen. Hvis du vil være med videre må du bytte roll innen kl 24:)