tirsdag 25. mars 2008

Gamle minner

Hei alle sammen!


Hvordan har påsken vært? Jeg håper dere alle sammen har hatt en herli påskefeiring og kost dere masse! Det har iallfall jeg gjort, og har hatt en del besøk, vært på mye besøk og kost meg her hjemme sammen med Roy. Vi har satt opp en lavo i skogkanten i hagen min, og har tent bål, grilla og kost oss med varm drikke. Nå laver jo snøen også ned her, og det er ikke mye som minner om vår, annet enn hagemøblene mine som står nedsnødd på verandaen ;)


For en stund siden, fortalte jeg at jeg hadde en liten idè om å lage noe. Idèen kommer fra en av Damms hobbybøker - En ramme om minnene. Boken er skrevet av Joner, Jacobsen og Tørum og inneholder blandt annet album, scrapbooking, tittekasser og rammer. Jeg har laget en tittekasse med minner fra meg og Roy. Jeg har kost meg masse når jeg har holdt på, jeg satt jo i gang Roy med å lage kassen, og han laget den med stor iver! Er så morsomt å påvirke han med inspirasjon som jeg får og med idèer jeg ønsker å sette ut i live. I dag viser jeg dere denne tittekassen jeg har laget!


Bilde 1: Tittekassen er ganske stor, og jeg har hengt den opp i stua mi! Bildene, er bilder av meg og Roy når vi var rundt 1 1/2 år gamle. De har en blondekant rundt som ramme.


Bilde 2: Jeg synes disse gamle treskoa til Roy er så nusselige ;) Jeg hadde også tresko som liten, og disse var selvfølgelig rosa.




Bilde 3: Kassen har jeg kledd med gamle sider fra en bibel som er fra tidlig på 1800-tallet. Jeg har ikke orginale ark, men har kopiert sider og lakert over til slutt. Ordene har jeg brodert og også lakket over.



Bilde 4: Her er den gamle sølvkoppen til Roy. Oppi denne er det 2 skjeer og en gaffel, to med motivet "Karius og Baktus".



Bilde 5: Notearket jeg har laget kremmerhus av, er et lite minne fra meg. Jeg har alltid vært glad i å synge, og stod på scenen og sang første gang når jeg var rundt 4 år gammel.



Bilde 6: Denne lille koppen er fra Roy`s barndom og det står skrevet; Flink gutt på koppen. En gammel kopp som også har noen kjempefine rosemotiv.
Jeg har kost meg masse når jeg har laget denne. Jeg synes det er så morsomt med alle forberedelser, maling, snekring, klipping, liming og lakking! Morsomt å sette det hele sammen og se det ferdige resultatet! Jeg håper det har kanskje gitt noen av dere inspirasjon til å gjøre det samme, eller kanskje dere allerede har laget slike selv? Det er iallfall til å anbefalle, koselig å vise fram gamle minner på denne måten!
I mitt neste innlegg skal jeg vise dere noen vakre ting jeg har fått i gave, også en del nye ting som jeg har kjøpt ;)
Ønsker dere alle sammen en kjempefin uke! Får håpe at solen snart titter fram, og at snøen smelter for siste gang før våren og sommeren møter oss alle! Klemmer fra Beth
Eng: Hello Everyone! Do you have some wonderfull times this Easter? I have spend a lot of time with my family and good friends. Outside we have made a little bonfire, and broiled some sausages, drinked some hot chocolate, and eat some oranges. This is a tradition that many norwegian do in the Easter. Today it is a lot of snow here, and I hoped that the snow was here for the last time. But it is snowing and snowing, and it looks like we have to wait a bit longer for the spring! Today, I am showing you a case me and Roy have built. This is a case with some remembrances of childhood. I think it was so fun to make this! The little shoes is from Roy, also the little coofee cup. The word who stands on the cup, means "clever boy". The notes is memories from me. I have always enjoyed singing, and I song the first time on stage when I was around four years old. I have also make a little emroidery of some letters. I hope this have inspire you to do thing like this. I think it is a lovely way to show everyone old things and memories from our childhood. In my next post, I want to show you some lovely items I have got in a presant, and something I have bought. I wish you all a lovely week, and I hope the sun is shinning where you live, and you will feel a touch of spring! Hugs from Beth

torsdag 20. mars 2008

GOD PÅSKE!

Kjære alle bloggevenner!
Nå er påsken her, og vil med dette benytte annledningen til å ønske dere alle en riktig god påske! Jeg vil også få takke dere alle sammen for alle deres herlige kommentarer, og dere skal vite det; at jeg setter uendelig stor pris på det! Dere gir meg så enormt mye inspirasjon, og jeg gleder meg stort over denne bloggingen! I de siste ukene, har jeg hatt utrolig mye å gjøre, både med jobb og hjemme, og har derfor ikke hatt så mye tid til overs til å besøke dere alle sammen. Men nå er ting tilbake til normalen, og jeg gleder meg til å kose meg inne hos dere ;) Jeg skal ha en lang deilig påskeferie, og jeg skal ikke på jobb før neste fredag, så nå skal jeg og Roy kose oss stort! I påsken bli det en del besøk hos familie og venner, og vi skal også ha en del besøk hos oss. Da stortrives jeg, for jeg elsker jo å stelle i stand her hjemme ;) I morgen skal vi til et vennepar av oss. Hvert år på langfredag, inviterer de inn mye venner og familie, og ertesuppe og kjøtt står på menyen. Vi sitter alle sammen ute og tenner et gigantisk bål hvor vi sitter rundt og koser oss. Jeg har gjort det til en liten tradisjon for meg selv, å ta med et påskeegg til dem med mye godt i. Jeg liker å ha med meg noe når jeg er invitert bort, det er en hyggelig gest som jeg lærte av min mor, som jeg ønsker å fortsette med. I år har jeg kastet meg over et lite eggeproskjekt, og har laget egget! Jeg har aldri gjort det før, men har fått stor inspirasjon blandt mange av bloggerne, bland annet hos Elisabeths skriblerier, Bestefars verksted og hos Agnes Shabby chic har det blitt laget mange flotte egg som jeg har fått stor inspirasjon av. Jeg synes dette var kjempemorsomt, det falt virkelig i smak til å gjentas!




Bilde 1: Her er egget som inneholder 2 kg med påskegodt! ;)



Bilde 2: Øverst på egget er det et motiv av epleblomster, som jeg har klippet ut av en serviett. Dette gjorde jeg egentlig feil, for motivet som er under egget skulle på toppen, men jeg klarte å ta feil halvdel, og det var for sent og snu ;) Så da ble det slik.



Bilde 3: Jeg har brukt bokstaver fra mine monogram bøker og skrevet Amor Vinsit Omnia, som er latin og betyr kjærlighet overvinner alt.


Bilde 4: På motsatt side har jeg limt på et lite stykke lin hvor jeg har brodert navnene på mottakerene av egget med en blomst mellom navnene.


Bilde 5: Dette er altså baksiden av egget, noe som skulle være på forsiden ;) På begge sidene av egget har jeg også malt 2008.


Dette var virkelig morsomt! Jeg har kost meg masse når jeg har holdt på! Jeg synes det er utrolig morsomt med alt forarbeidet også, dra i butikker og finne servietter, lakk og maling! Til alle med blogging om påske og egg; takk for all herlig inspirasjon! Dere er jo så utrolig flinke alle sammen!!
Ønsker dere igjen en kjempefin påske! Kos dere nå, med familie og venner, god mat og en stor posjon med godteri ;) Håper også at god-været treffer dere alle sammen!
Varme påskeklemmer fra Beth
Eng: Dear friends. Today I want to wish you all a lovely Easter! I want to thank you all for your lovely comments on my blog and for all your inspiration you have given to me! This Easter I have a long holiday, and I will spend lots of time with Roy, family and friend. We will went on some visits, and we also going to have a lot of family and friends on visit in my home. I love to have visits, to bake some cakes for them or eat a lovely meal together. Tomorrow I will went for a visit to some friends of mine. Every year we have yellow split pea and pork soup together on Good Friday, we are around 30 people, and we are sitting around a bonfire all night. It a lovely tradition! I always bring a Easter-egg with me to them, and this year I have made one for them. I have never done this before, but I had a lot of inspiration to make this egg from other bloggers. I think it was so nice to make this egg, and I am looking forward to give it away! Wish you all a lovely Easter! I hope you will have some lovely times together with your family and friends, and eat a lot of Easter-sweets ;) Easter-hugs to you all from Beth

søndag 16. mars 2008

~I LYKKERUS~

Hei alle sammen!
Ja nå er endelig våren her, jeg har lite tro på at det vil falle noe mer snø i år, iallefall hos meg ;) I dag har jeg mye å vise dere, og ja, jeg er virkelig i lykkerus denne helgen!! Både lørdag og søndag har jeg vært på loppisen "min", og sannelig har de ikke fått inn MYE nytt. Det kan trygt vises at det er mange som har hatt våropprydning hjemme! Og andres søppel, er mine skatter ;) Kan ikke fatte at det er så mye som mennesker ikke ønsker å ha noe mer og bare gir fra seg til loppemarkeder! Vel, jeg har iallefall STOR glede av det! I dag viser jeg dere det meste av hva jeg har funnet på loppisen i helga!




Bilde 1: Denne lysestaken synes jeg var veldig fin, og jeg fikk den vel for en femmer(om jeg i det hele tatt betalte noe for den ;) )


Bilde 2: Ett av mine lykkeligste kjøp denne helgen, var denne flotte gyngestolen! Er den ikke fin?? Jeg er bare så utrolig glad for at jeg fant denne! Jeg har venta lenge på å få meg gyngestol! Den var hvit, så jeg kommer ikke til å gjøre noe med den. Jeg kastet meg over symaskinen og sydde putene med en gang jeg kom hjem ;)

Bilde 3: Denne deilige store kurven kjøpte jeg også! Kjempefin til å bære nyvasket klær i og opp på rommene. Den er bare utrolig stor! Det er mulig at jeg kommer til å sparylakkere den, eller male den, noen som har noen tips om hva som blir best på slik matriale?

Bilde4: Jeg fant meg 3 rammer til sammlingen min over gamle rammer ;) Den gamle stolen de står på har jeg kjøpt på loppis tidligere som jeg betalte 30kr for ;)


Bilde 5: Dette sausnebbet fallt jeg helt for. Jeg så det om lørdag, men kjøpte det ikke. Derfor måtte jeg dra tilbake og kjøpe det i dag, for jeg fikk det ikke ut av hodet mitt ;) Godt det ikke var solgt!



Bilde 6: Jeg falt for den herlige formen, de vakre detaljene og det flotte blå motivet.



Bilde 7: Denne synes jeg var så gammel og kos, og fikk med meg gratis ;)



Bilde 8: Var ikke disse litt søte? Tror nok jeg kommer til å bruke dem til å ha te-lys i!



Bilde 9: Og til slutt, noen gamle skjeer (som jeg hverken har vasket eller pusset enda hihi)


Det beste av alt, er at jeg egentlig ikke er ferdig med dette loppis-innlegget mitt enda ;) Fordi jeg fant 2 skatter til, men de fortjener et helt innlegg for seg selv! ;) Det er bare så utrolig morsomt å finne så mye fint!! Jeg er utrolig fornøyd! Noe av det jeg er mest fornøyd med, må jo være gyngestolen, for jeg har ønsket meg det så lenge! Har spart en plass til den på soverrommet og bare venta på at den skulle dukke opp ;) Jeg håper dere alle sammen har hatt en herlig helg! Det er vel kanskje mange av dere som har gått ut i påskeferie allerede? Jeg skal jobbe mandag og tirsdag, og så har jeg en uke fri! Skal bli godt, og jeg håper vi også får slikt herlig vårvær med sol som vi har hatt denne helga! I dag har vi brent bål og grilla pølser og kosa oss! Jeg nyter hver eneste solstråle! Ønsker dere alle sammen en herlig påske! Kos dere masse, med familie, gode venner og en stor posjon med godteri ;) hihi ;)
Gode Påskeklemmer fra Beth

Eng: Hello Everyone! I am so happy today! I went to the flea-marked this weekend, and I found so many treasures! I am so happy that I found this rocking chair! I have looking for a rocking chair for a long time now, and finally I found one that fits perfect into my bedroom! I sewed the pillow right away! I think it looks so nice! I have also bought another thing, but I will show you later, it is a little suprise! Now it is soon Easter, and I am looking forward to spend some time togheter with Roy. I hope we will have a lovely weather like we have this weekend! Today we made a bonfire, and we broil some sausage, it was so nice! I wish you a lovely Easter, and I hope you will have a lovely time together with your family and good friends! Easter-hugs from Beth

tirsdag 11. mars 2008

Et lite broderi ;)

Hei!
For et par uker siden, var jeg og svigermor ute på en liten handletur en lørdag. Vi var innom et senter, og var på KID for å titte litt på gardiner. Ja, jeg har enda ikke bestemt meg hva slags gardiner jeg har tenkt å henge opp i spisestua, etter at "vintergardinene" har blitt tatt ned. Jeg fikk et råd av søsteren min, om å bestille gardiner fra Gudrun Sjôden, og det gjorde jeg også, to lengder, og de var fantastisk fine! De har jeg i stuen min, men i spisestua, trenger jeg 4 lengder til. Og jeg lurer på om jeg bare skal bestille disse til spisestuen også! Vel, vi var der på KID da, og tittet litt rundt. KID selger nå små puter som kan henges opp, med broderier på. Etter mitt minne tror jeg det stod "my little angel" på puten. Svigermor synes denne var veldig fin, og spurte om jeg kunne forsøke å sy noe lignende til henne, så det har jeg gjort. Hadde tenkt å vise dere den opprinnelige puten, men KID har visst oppdateringer på siden sin, så jeg fant dessverre ikke noe bilde, men kanskje dere har sett den? Viser dere i dag, broderiene på den lille puten. Selv om jeg ikke har sydd pute før, og ikke har planer om å fortsette og sy puter, så ble det iallefall en liten pute som kanskje ble litt skjev og buklete *ler* Men svigermor blir sikkert fornøyd ;) Ønsker dere alle sammen en fortsatt god uke!
Klemmer fra Beth



Bilde 1: Her ser dere hele motivet på puten. Svigermor synes sikkert jeg har vært litt treg.. hihi.. Men det tar tid å brodere, og med alt annet jeg holder på med, har jeg tatt det fram litt nå og da.



Bilde 2: Bildet er litt uskarpt, men det er vanskelig å ta bilder på nært hold med kameraet mitt. Jeg ville iallefall vise mønsteret i blomstene, som jeg viste dere for et par innlegg siden. Blomstene og bokstavene er selvfølgelig hentet fra monogramboken min ;)

Eng: Hello! Today I am showing you a some emmbroidery on a pillow for my mother-in-law. We went to a store for some weeks ago, and she saw a little pillow like this. She wonder if I could sew one for her, so I did! Wish you all a lovely week! Hugs from Beth

lørdag 8. mars 2008

GOD HELG!

Hei alle sammen!
Jeg er innom for å ønske dere en riktig god helg og komme med et lite budskap!
I dag viser jeg videoen av Paul Pott. Han vant den store finalen i Storbitannia(Britains got a talent). Paul Pott har i hele sitt liv vært et mobbeoffer, mye på grunn av sitt utseende. Til tross for at han hadde mistet hele sin tro på seg selv, ønsket han å vise alle mobberne at han hadde et stort talent!
Ønsker med dette, dere alle sammen en herlig helg! Og husk; Ha troen på deg selv!
Klemmer fra Beth




Eng; Today I am showing you a video of Paul Potts. He have a great talent! He has spending lot of his life beeing a victim of bullying! Remember; Belive in your self! Have a lovely weekend! Hugs from Beth

mandag 3. mars 2008

En liten dekorasjon

Heisann!
Først må jeg takke dere alle sammen for alle de koselige kommentarene jeg fikk på mitt forige innlegg! Kjempehyggelig at dere likte det så godt! Dere er jo så herlige alle sammen ;)
Håper at dere alle sammen har hatt en herlig helg! For meg har det blitt maling og maling og atter maling. Jeg har malt vinduslister, gulvlister, dørlister, lister rundt skyvedørsgarderobene, og selvfølgelig malt ferdig det nye kjøkkenrommet! Vi er dessverre enda ikke helt ferdig. Det ble noe rart med tre av flisene som ble lagt der, så de måtte tas opp igjen i dag. I morgen håper jeg at vi er ferdig med dette, og at gulvlistene kommer på plass! Det tok visst litt lengere tid enn beregnet, men slik er det jo når man pusser opp et hus!
I dag tenkte jeg og vise dere noe jeg har gjort med kortene som jeg kjøpte av Hulda i Huldas verden. Hulda lager jo mye nydelig, blandt annet disse kortene jeg falt for! Jeg hadde ikke tenkt å sende kortene videre, nei disse skulle jeg ha enerett på ;) Og for å kunne vise dem fram, gjorde jeg slik;



Bilde 1; Jeg tok et blondebånd som jeg festet i en rosekrok(kjøpt på Creme de la crème). Så hengte jeg opp kortene med små klyper under hverandre.



Bilde 2: Jeg synes det faktisk ble veldig dekorativt!




Bilde 3: Jeg har ikke hengt opp alle kortene, for noen skal jeg også henge på det nye kjøkkenrommet mitt ;)


Bilde 4: Noe annet pusslerier jeg driver med om dagen mellom malingstrøkene;) Jeg liker å brodere, får en slik god ro over meg, og jeg sitter gjerne og broderer mens jeg ser på Tv eller istedenfor en god bok på sengekanten.

Jeg ønsker dere fortsatt en herlig og vårlig uke! Klemmer fra Beth

Eng: Hello! How was your weekend? I hope you all have some wonderfull days! I have just painted this weekend. I have painted the cornice, the skirting-board, the strip around the windows and doors. We have not finished the kitchen-room yet, beacause it happend something too 3 tiles, so we have to fix this before I show you the room. Today I am showing you what I did with some cards that I bought from Huldas verden(see my link). She is making a lott of beutifull things, and I think this cards is lovely! I did not want to send this card, but I wanted to have them as a decoration. I am also showing you some emroidery that I have done this weekend. I want to use them and make something out of this. I wish you all a lovely week with a touch of spring! Hugs from Beth